| Home | » de Wit & Zonnenberg

FLUITEN, (KERK) ORGEL EN PIANO BIJ DE CSN IN WINKEL.

 

Op zondag 14 april om acht uur 's avonds kunt u kijken en luisteren naar een uniek concert, waarin naast diverse fluiten, ook de vleugel van de CSN en het Knipscheer-orgel van de Lucaskerk om beurten solistisch en samen te horen zullen zijn.

 

Marjolein de Wit bespeelt - zowel solo als begeleid – o.a. dwarsfluit, blokfluit, thin wistle, en low wistle. Ze studeerde cum laude af aan het conservatorium van Tilburg en heeft inmiddels een uitgebreide carrière opgebouwd. Ze concerteert regelmatig in binnen- en buitenland, zowel solistisch als in kamermuziekverband, onder meer met haar Fluitkwartet Dwars.

 

Martin Zonnenberg had reeds op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: Het Orgel. Naast organist is hij koordirigent en doceert hij schoolmuziek. Behalve solo-orgelspel begeleidt hij deze avond Marjolein de Wit aan de vleugel en op het orgel. Dat orgelmuziek niet altijd zwaar op de hand hoeft te zijn bewijst de repertoirekeuze van Zonnenberg. Hij kan het orgel laten zingen en dansen; hij gebruikt het orgel als orkest.

 

Dit wordt een avond met muziek voor iedereen: klassiek, licht klassiek, filmmuziek en een knipoog naar de folk music. Er is veel afwisseling in instrumentarium en de te spelen stukken worden door de musici toegelicht.

Een greep uit het programma: Fluit & Piano: Melodie in F van A. Rubinstein, Russisches Zigeunerlied van W. Popp, La Califfa van E. Morricone, Rêverie van M.I. de Wit.

Fluit & Orgel: Adagio (uit klarinetconcert) van W.A. Mozart.

 

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop op www. culturelestichtingniedorp.nl, bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij Bloemhart in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en telefonisch na 17.00 uur op (0224) 54 21 19. Wij hopen u te zien in de verwarmde Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel. Aanvang 20.00 uur. De toegangsprijs is € 12,= en parkeren is gratis.

Late beslisser? Kom dan gewoon naar de kerk. Er kunnen vast nog wel een paar stoelen bij om het concert van deze twee rasmuzikanten mee te maken.

 

Een avond om niet te missen, want bij de CSN belééf je het.