| Home | » | Jubileumconcert |

GROOTS JUBILEUMCONCERT IN HIPPOLYTUSHOEF

 

Op zondag 25 maart 2018 viert de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk te Hippolytushoef haar 40-jarig bestaan. Al 40 jaar slaagt zij erin om elk seizoen een mooie en kwalitatief hoogstaande serie kamermuziekconcerten neer te zetten. Dat is een reden voor een zeer speciaal concert.

De Stichting is heel blij met de komst van twee virtuoze musici die in binnen- en buitenland grote bekendheid genieten:

Eric Vaarzon Morel – flamencogitaar

en

Eric vloeimans – trompet

 

Het programma dat zij brengen heeft als naam ‘Al Aire’.

Al Aire, letterlijk ‘in de lucht’ of ‘de lucht in’, is de term die in de flamenco wordt gebruikt voor het goede gevoel, de goede swing waarmee de muzikant zijn muziek overbrengt op het publiek.

Eric en Eric zijn ervaren bespelers van de grote Nederlandse theater- en concertzalen. Zij zijn met hun optredens ook bij het grotere publiek bekende personalities geworden. Ze waren te zien in DWDD, Vrije Geluiden, Klokhuis, het Journaal, en droegen ook bij aan grote Nederlandse publieksfilms. Ze speelden als solisten met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Metropole orkest.

Na de succesvolle tournee Miles of Sketches of Spain zijn zij steeds meer op elkaar ingespeeld geraakt. In wisselende formaties hebben Eric en Eric elkaar muzikaal opgezocht.

Zij creëren muziek in de zuiverste vorm, zonder opsmuk. Twee fantastische virtuozen die intens met hun publiek communiceren. De combinatie van authentiek flamencospel met de weemoedige trompetklanken is fascinerend.

Door invloeden van over de hele wereld schitteren hun talloze klankkleuren. U hoeft alleen nog maar uw ogen dicht te doen en u bent... al aire.

 

Enkele recensies:

“Met name de combinatie van Vaarzon Morels authentieke flamencospel met Vloeimans weemoedige trompetklanken (...) is fascinerend.“ (Het Financieele Dagblad)

 

“Terwijl de toegevoegde partijen van flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel klinken als door Monteverdi zelf bedacht.” (De Volkskrant)

 

“Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel en jazztrompettist Eric Vloeimans, twee meesterlijke musici, die het beste van zichzelf geven - een huiveringwekkend moment.” (Dagblad De Limburger en in Het Limburgs Dagblad)

 

“dan komen flamenco en de klank en kleur van het subtiele trompetspel van Eric

Vloeimans elkaar in Gitano in duizelingwekkend tempo tegen” (Jazz)

 

Het concert vindt plaats in de sfeervolle Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef en begint om 15:30 uur. Vanwege de verwachte belangstelling is het raadzaam kaarten te reserveren voor dit bijzondere optreden. Dat kan via de website www.dekroonconcerten.nl door invullen van het bestelformulier. Of door een mail te sturen naar info@dekroonconcerten.nl