zaterdag 23 september 2023
20:15 - Twisk
Eric Vloeimans en Egbert Derix

Gardens of Abundance

 

 

Trompettist Eric Vloeimans en pianist Egbert Derix spelen het nieuwe dubbelalbum Gardens of Abundance, waarbij ze alle clichés over jazz en muzikanten overboord gooien. Een prachtig spel tussen de piano en de trompet door twee steengoede muzikanten.


zondag 1 oktober 2023
15:30 - Hippolytushoef
Duo Saraswati

piano en cello

Foto: Foppe Schut

Deze twee getalenteerde Nederlandse jonge broers willen met hun uitgesproken Balinese achtergrond zowel traditionele Indonesische muziek als klassieke muziek uit Europa ten gehore brengen. Hun repertoire is dan ook zeer gevarieerd. Een bijzonder concert! 


zaterdag 7 oktober 2023
20:15 - Twisk
Conjuto Amsterdam

Het zijn de jaren ‘60 en ‘70 in New York als het salsa-subgenre Salsa Dura ontstaat. Door de nadruk op de percussie-sectie wordt het ware feest- en dansmuziek. Stil zitten mag ook, want deze band kent zes solisten – feestelijk wordt het sowieso.


zondag 8 oktober 2023
15:00 - Valkkoog
Afscheidstournee Chris Hinze

Foto: Rob Brakel

Het zijn de jaren ‘60 en ‘70 in New York als het salsa-subgenre Salsa Dura ontstaat. Door de nadruk op de percussie-sectie wordt het ware feest- en dansmuziek. Stil zitten mag ook, want deze band kent zes solisten – feestelijk wordt het sowieso.


zondag 15 oktober 2023
15:00 - Winkel

Duo C. Kwadraat

met Coos Lettink  op accordeon en

Caspar Terra op klarinet

Deze rasmusici op klarinet en accordeon spelen klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is én veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres. Hun streven daarbij: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Resulterend in een stijl die uitdrukking geeft aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en zich zodoende leent voor dansen, maar ook voor dromen…


zaterdag 21 oktober 2023
20:15 - Twisk
Gerard Alderliefste: Mijn avonturen met Ramses Shaffy

Alderliefste en Shaffy karren na de hit Laat Me samen heel het land door. Er ontstaat een warme, avontuurlijke vriendschap, met herinneringen die later opgetekend zijn in een boek. Daarover doet Alderliefste tijdens deze voorstelling verslag met anekdotes, foto’s, video’s en live muziek.


zondag 22 oktober 2023
15:30 - Hippolytushoef
Unicorn – Ierse muziek

viool, accordeon, gitaar en zang

Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. Kom in Ierse sferen met verstilde Ierse ballads, levenslustige folksongs en meeslepende Ierse golden oldies, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes.


vrijdag 3 november 2023
20:15 - Twisk
Francis van Broekhuizen en Gregor Bak

Niemand is zo’n vurig pleitbezorger van klassieke muziek als operazangeres Francis van Broekhuizen, die samen met pianist Gregor Bak muziek, grappen en zang combineert in Leve de kunst, leve de liefde. Een stem die de hele kerkzaal vult.


zondag 12 november 2023
15:00 - Valkkoog
Concertlezing Michel Krielaars

Journalist en schrijver Michel Krielaars vertelt over de hoofdpersonen uit zijn boek De Klank van de heilstaat. Musici in de tijd van Stalin. De werkelijkheid in de muzikale Sovjetwereld blijkt nog absurder dan gedacht. Afgewisseld met muziek door Henriette Schenk (mezzosopraan) en Irina Antonova
(piano).


zondag 19 november 2023
15:00 - Winkel
Pedano Sisters 

altviool, hobo, zang en Illia Fialko - piano

De Franse chansons die de zussen Anuschka en Maria Pedano brengen zijn erg geliefd. Zij treden
samen op met Illia Fialko, een talentvolle pianist uit een zeer muzikale Oekraïense familie.


zaterdag 25 november 2023

20:15 - Twisk

Ramon van Engelenhoven en

Sylvia Huang

Pianist Ramon van Engelenhoven keert terug naar Hemels en neemt deze keer de Belgische violist Sylvia Huang (1994) mee, wier talent wordt gevierd en gezien als toonaangevend voor haar generatie. Een prachtig samenspel.


zondag 26 november 2023
15:30 - Hippolytushoef
Duo Tickled Pink 

harp en dwarsfluit

Foto: Pim van der Maden

Fluit en harp; een mooiere combinatie is bijna niet te bedenken in klassieke muziek. Ze brengen deze middag het programma Silver Lining, een muzikale reis over hoop, bezinning, passie en reflectie, met muziek van o.a. Fauré, Piazzolla, Rota, Debussy en Gluck. 


zaterdag 9 december 2023
20:15 - Twisk
James Oesi en Djuwa Mroivili

Contrabassolist James Oesi en pianiste Djuwa Mroivili presenteren een klassieke voorstelling met werken van eind 19e, begin 20e eeuw. Ze brengen stukken van Dvoƙák, Brahms en Gershwin samen met die van klassieke componisten van kleur uit dezelfde tijd, alsook met traditionele Afro-Amerikaanse werken die van grote invloed waren op alle componisten uit die periode. Een ruime eeuw geleden, prachtig herschreven.


zondag 10 december 2023
15:00 - Valkkoog
Birthe Blom en Ketevan Sharumashvili

Rasmusici Birthe Blom (viool) en Ketevan Sharumashvili (piano) spelen drie monumentale sonates van Beethoven, Schubert en Schumann. Liefde, passie en weemoed voeren de boventoon. Daarnaast
voeren zij enkele luchtigere, lyrische werken uit van de Litouwse componist Godowsky.


zaterdag 16 december 2023
20:15 - Twisk
Blue Grass Boogiemen

Om hun vijfentwintigste verjaardag te vieren heeft de bluegrass- countryband band Blue Grass Boogiemen een speciaal album gemaakt. Van en met een indrukwekkende lijst eclectische gastvocalisten zijn bestaande nummers “verbluegrasst”. Verwacht high-energy bluegrass at its finest.


zondag 17 december 2023
15:00 - Winkel
FADOpelos2 met Viver e Viver

zang, gitaar

Foto: Jennifer Adriëne

Stap binnen in de betoverende wereld van FADOpelos2. Iris Feijens hartstochtelijke zang en Tiago
Lageira's prachtige gitaarspel nemen je mee naar de straten van Lissabon en laten je wegdromen.


zaterdag 20 januari 2024
20:15 - Twisk
Erwin van Ligten: Stille Kracht

Foto: René Dissel

Stille Kracht staat voor magie, mysterie en onzichtbare kracht. De Nederlands-Indische virtuoze gitarist Erwin van Ligten legt deze termen uit met een theaterconcert, waarin hij de weemoedige klanken van ukulele en krontjong met rock, blues of reggae verenigt.


zondag 21 januari 2024
15:00 - Winkel
Ierse singer-songwriter Danny Guinan met Ed Veltrop op toetsen

Now Is The Time, het nieuwe album van de Ierse singer-songwriter Danny Guinan, is misschien wel de
perfecte soundtrack voor de wereld die uit de coronacrisis komt. Zijn songs raken universele thema’s
als hoop en angst, liefde en verlies, moed en nederigheid.


zondag 28 januari 2024
15:30 - Hippolytushoef
Francis van Broekhuizen en Gregor Bak

zang en piano

Foto: Merlijn Doomernik

In Leve de kunst, leve de liefde kunt u genieten van prachtige liederen en aria’s. Daarnaast praat operazangeres Francis het publiek bevlogen bij over haar lockdownperiode, over hoe het er in enkele operahuizen aan toegaat, over gekke regisseurs en dirigenten. Een vermakelijk inkijkje in de operawereld. 


zaterdag 3 februari 2024
20:15 - Twisk
Artvark & Claron McFadden

In perfecte harmonie, ergens tussen jazz en klassiek, vormen het Artvark Saxophone Quartet en veelzijdige sopraan Claron McFadden een kwintet dat zich laat inspireren door filosofische, spirituele en grappige teksten van vrouwen uit de geschiedenis. D eshow hear, Hear, LISTEN! laat zien hoe grenzen van muziekgenres prachtig kunnen vervagen.


zaterdag 10 februari 2024
20:00 - Valkkoog
Daria van den Bercken

Foto: Sophia van den Hoek

Pianiste Daria van den Bercken is kind aan huis in het Concertgebouw. Haar Händel is virtuoos en
expressief, maar ook licht en vrolijk. En in haar Suite Imaginaire smeedt ze met dichtregels composities smaakvol aaneen, van Debussy tot Rachmaninov, waarbij ze haar vleugel laat zingen, ritselen, fonkelen, briesen en fluisteren.


zaterdag 17 februari 2024
20:15 - Twisk
Aznavour Mon Amour

Charles Aznavour veroverde Frankrijk en heel de wereld eromheen met zijn oeuvre vol prachtige liedjes. Zangeres Britta Maria, pianist Maurits Fondse, accordeonist Oleg Fateev en percussionist Simone Sou vieren zijn leven via de mooiste chansons en verhalen.


zondag 18 februari 2024
15:00 - Winkel
Bunch of Barrels

Popmuziek uit de jaren ’60 en ‘70

Maak samen met Bunch of Barrels een muzikale reis naar de beste jaren van de popmuziek. De
mannen nemen u mee in intieme huiselijke sfeer naar die fantastische tijd, met die heerlijke muziek.
Herinnert u zich nog de provo’s, de witte fietsen, Dolle Mina’s, de geur van Patchouli, etc.?


zondag 25 februari 2024
15:30 - Hippolytushoef
LEKS - Ekaterina Levental

harp – zang – voordracht

Foto: Chris Koolmees

In Schoppenvrouw vertelt Ekaterina het verhaal van haar oma en vier legendarische vrouwen van dezelfde generatie: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof. Schoppenvrouw toont hun kracht, is een ode aan hoop en vrijheid, maar ook een verhaal over angst.


vrijdag 1 maart 2024
20:15 - Twisk
Leoni Jansen

Foto: JJ Fotografie

Tussen al het rumoer om haar heen vindt Leoni Jansen de lichtheid en lol van alledag, door op pad te gaan met haar verhalen en gitaren voor muzikale klassiekers. Ze vertelt over haar boerderij met soms ongewenste dieren, haar pelgrimstochten en onverwachte ontmoetingen met asfaltmannen op de brug bij haar weiland.


zondag 10 maart 2024
11:30 - Valkkoog
Koffieconcert

Duo Rozemond & Bekkers

Jacobien Rozemond (viool en zang) en Renée Bekkers (accordeon) verklanken in hun programma
BLISS de zoektocht naar geluk met muziek van Biber tot Piazzolla. Met hun warme viooltoon,
beweeglijke, heldere stem en virtuoze accordeonspel slepen ze je mee, ontroeren ze je en laten ze je
glimlachen.


zaterdag 16 maart 2024
20:15 - Twisk
Spinvis en Saartje Van Camp: Neveldieren

Spinvis en Saartje wekken in dit theaterconcert de mythologische neveldieren tot leven in de wereld van nu. Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen deze wezens ons toe. Eeuwenoud
zijn ze. Soms mens, soms dier, soms man, soms vrouw, soms geen van beiden of allebei. Neveldieren
is een voorstelling met de mooiste bekende en nieuwe Spinvisliedjes.


zondag 17 maart 2024
15:00 - Winkel
Trio Rusanovsky

zang, viool, piano, gitaar

Muziek zit vol emotie en eerlijkheid. Trio Rusanovsky bestaat uit Leon Rusanovsky en zijn twee kinderen Julia en Arthur. Hun programma's zijn een mix van klassiek repertoire, afgewisseld met bekende volksliederen.


zondag 24 maart 2024
15:30 - Hippolytushoef
VLAM Saxofoonkwartet

Dit saxy ensemble is het levende bewijs dat de machtige saxofoon zeer veelzijdig is. Een swingend programma, waarbij tango, jazz, klassiek, romantiek en minimal music enthousiast klinken. VLAM verwarmt iedere ruimte met de warme klanken van de saxofoon!


vrijdag 5 april 2024

20:15 - Twisk

Marjolein Meijers: Familieportret

Het trio Marjolein Meijers (Annie van de Berini’s), Walter Kuipers en Onno Kuipers had met de voorstelling Van Berini tot Solex een enorme hit. Familieportret is een mooi en ingetogen vervolg en wederom een unieke muziekvoorstelling, met muzikale variatie en een doorleefde cabareteske omlijsting door Marjolein Meijers.


zaterdag 13 april 2024
20:15 - Twisk
Ocobar: Forever Clapton

Foto: Cok van Vuuren

Dit concert is een muzikaal verjaardagscadeau voor de legendarische gitarist en zanger Eric Clapton, die bijna 80 jaar oud is. De heren van Ocobar spelen nummers van de Yarbirds en Cream, songs uit de jaren ‘70 en ‘80 en zijn laatste meesterwerken zoals Sunshine Of Your Love en natuurlijk Tears In Heaven.


zaterdag 13 april 2024
20:00 - Valkkoog
Berlage Saxophone Quartet met

Jan Brokken

Het Berlage Saxophone Quartet brengt met schrijver en meesterverteller Jan Brokken een melancholiek, theatraal vertelconcert, ondersteund met kunstzinnige belichting en projecties. Rode draad is het gevoel van heimwee, zoals de Rus Aleksandr Glazoenov dat voelde toen hij in Parijs zijn grandioze saxofoonkwartet schreef.


zaterfdag 20 april 2024

20:15 - Twisk

Marlies du Mosch

De klassiek pianist uit Rotterdam is regelmatig in Twisk te vinden. Drukte en stilte combineert ze prachtig op haar eerste piano solo-album Tale of a City, waar ze filmische sferen en minimalistische klanken samenbrengt. Marlies du Mosch schildert met muziek.


zondag 21 april 2024
15:00 - Winkel
Duo Calvadoré

saxofoon en piano

Het duo bestaat uit de Nederlandse saxofonist Arno Bornkamp en de Vlaamse pianist Jan Lust.
Arno’s saxofoonstijl is niet alleen gevormd door de Franse traditie in de 20e eeuw, maar ook door het
Nederlandse muziekklimaat in de jaren ’80; een tijd waarin tradities omvergeworpen werden.

zondag 12 mei 2024
14:30 - Twisk
Alex Roeka: Nachtcafé

Foto: Corbino

Na de verpletterend sterke voorstelling Nieuwe Dromen afgelopen seizoen verwelkomt Alex Roeka u dit keer in zijn nachtcafé, waarin de bezoekers zich laten onderdompelen in wrange en opwindende liefdesverhalen. Keer ten slotte halfdronken door het ochtendgloren huiswaarts, verrijkt en gelouterd.


zondag 16 juni 2024
14:30 - Twisk
Barrelhouse

Ze staan weer op ons podium, hoor, want Barrelhouse betovert elke keer opnieuw. De band speelt al bijna 50 jaar in dezelfde formatie strakke, speelse, opzwepende bluesnummers. Een Nederlandse parel.