| Home | » | Totale Programma |

Dinsdag 1 september 2020

20.15 uur - Twisk

Dolf Jansen

'Oudejaars 2020'.

Volgens RIVM en het Mesdag Zuivelfonds de grappigste voorstelling van het hele jaar.


Vrijdag 4 september 2020

20.15 uur - Twisk

Marjolein Keuning

'Songs in Silence'

GTST- en musicalster Marjolein Keuning zingt, begeleid door Leon Mennen, blue grass en country liedjes in de openlucht. Met koptelefoons op kunt u zittend/liggen in het gras genieten van dit bijzondere concert.


Zaterdag 12 september 2020

15.00- en 20.15 uur - Valkkoog

Arches Ensemble


Zaterdag 26 september 2020

20.15 uur - Twisk

Marianne Ligthart

Marianne Ligthart & band: een prachtige intieme setting, mooie pure en open liedjes, om bij weg te dromen, ontroerd te raken of om op te dansen.


Zondag 27 september 2020

15.30 uur - Hippolytushoef

 Victor Naranja en Carlos Giminez

piano / saxofoon

 

Deze twee jonge virtuozen laten maar al te graag de vele mogelijkheden en de onverwachte en verbazingwekkende wereld van muziek voor deze twee instrumenten horen.


Zaterdag 10 oktober 2020

20.15 uur - Twisk

BB6

Liefde voor Burt Bacharach

Beleef de pareltjes van Burt Bacharach. That's what friends are for, What the world need now, Riandrops keep falling on my head... enz. enz. Gespeeld door de band van René Smit, bestaande uit zes muzikale vrienden. Gegarandeerd een heerlijke avond!


Zaterdag 10 oktober 2020

20.15 uur - Valkkoog

Colori Ensemble

Rianne, Wilma en Arjan Jongsma

fluit / piccolo / altfluit / hobo /althobo / marimba / vibrafoon

 

Drie jonge getalenteerde musici die ruimschoots hun sporen op de Nederlandse podia hebben verdiend. Een trio met een bijzondere combinatie van instrumenten. Zij spelen o.a. muziek van Bach, Franck, Bartòk en Piazzolla.

 

Foto: Foppe Schut


Zondag 18 oktober 2020

20.00 uur - Winkel

Maurits Fondse en Iman Spaargaren

piano / saxofoon / klarinet

 

The Story of Billy Joel.

In deze voorstelling speelt Maurits bekende en minder bekende nummers uit het geweldige oeuvre van Billy Joel en vertelt hij over diens leven. Iman Spaargaren begeleidt hem op saxofoon en klarinet.


Zaterdag 24 oktober 2020

 19.30- en 21.30 uur - Twisk

Skotwal

INHAALCONCERT

Skotwal zingt in het West-Fries nummers van o.a. Johnny Cash, Steve Earle, Dolly Parton en John Prine. Dat doen ze met eigen teksten, uitgekiende arrangementen en de nodig humor, maar ook ontroering. Een must voor iedere West-Fries (en ander volk).


Zondag 25 oktober 2020

15.30 uur - Hippolytushoef

Philippe Elan en Reyer Zwarts

zang / piano / gitaar

 

'Ma France et Chansons' - een reis door Frankrijk, met bekende klassiekers, maar ook nieuwe chansons, verteld met de gevoelens, herinneringen en anekdotes.

 

Foto: René Wouters 


Zaterdag 31 oktober 2020

19.00 uur - Twisk

Marlies du Mosch

De Gemeente Medemblik staat op die dag in het teken van Allerzielen. Hemels staat buiten in het kaarslicht, binnen kunt u luisteren naar pianomuziek van Marlies du Mosch en gedichten lezen over afscheid, dood en verlangen.


Zaterdag 14 november 2020

20.15 uur - Valkkoog

Luna van Leeuwen en Andrea Vasy

viool / piano

 

Luna is een megatalent, begeleidt door een gelauwerde pianist. Won vele prestigieuze prijzen wereldwijd. Luna straks op internationale podia, reeds nu te beleven in Valkkoog.


Zaterdag 15 november 2020

14.30 uur - Twisk

Wouter Bekkering Quintet

INHAALCONCERT

Wouter Bekkering Quintet Greatest Hits. Jazz, blues, latin en funk. Het quintet speelt favoriete stukken uit hun 20-jarig bestaan. Bij het vorige concert ging het dak eraf!


U I T V E R K O C H T

Zondag 15 november 2020

20.00 uur - Winkel  

Micheline van Hautem

Erwin van Ligten

zang / gitaar

In 'Zing, vecht, huil, bid...'wordt het repertoire van Ramses Shaffy in een vrouwelijk jasje gestoken. Alle bekende chansons komen voorbij, afgewisseld met verhalen over Ramses' roemruchte leven.


Zondag 22 november 2020

15.30 uur - Hippolytushoef

LEKS - Ekaterina Levental

harp / zang / voordracht

 

Het aangrijpende verhaal van Ekaterina over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop. Dit alles geïllustreerd met prachtige muziek.

 

Foto: A. Kers


Zaterdag 28 november 2020

19.30 uur - Twisk

Jeroen Zijlstra

INHAALCONCERT

Ja!zZijlstra

Jeroen Zijlstra, bekend van 'Durgerdam slaapt' met zijn nieuwe kwintet. Eigen teksten op jazz-gerelateerde songs. Liefde voor de juiste timing, dat ene woord op het juiste moment. Kom het horen!


Zaterdag 12 december 2020

20.15 uur - Valkkoog

Lucie Horsch en Thomas Dunford

luit / theorbe

 

Al eerder in Valkkoog: een van de beste blokfluitisten ter wereld. Lucie is wederom winnares, dit jaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. Beiden zeer muzikaal, virtuoos en met inlevingsvermogen in de geest van de componist.


Zaterdag 19 december 2020

19.30- en 21.30 uur

The Lasses

Een sfeervol winterprogramma, met Ierse en Schotse nummers, afgewisseld met wintersongs. U kunt wondermooie tweestemmigheid, subtiel gitaarspel en vlammen percussiepartijen verwachten.


AFGELAST

Zondag 20 december 2020

20.00 uur - Winkel

Chimaera Trio

klarinet / cello / piano

 

Het Chimaera Trio brengt de mooiste Duitse Romantiek in klein formaat. Het trio profileert zich als ambassadeur van de ongebruikelijke combinatie van een blazer, strijker en toetsinstrument.

Foto: T. Hol


AFGELAST

Zaterdag 9 januari 2021

20.15 uur - Valkkoog

Sytse Buwalda en Stefan Faber

countertenor / piano

 

Die Winterreise van Schubert, door de eeuwen heen een topstuk uit het klassieke liederenrepertoire. Uitgevoerd door musici van allure. De warmte van kroonluchterkaarsen en de perfecte akoestiek dragen bij aan een onvergetelijke avond.


Zaterdag 16 januari 2021

20.15 uur - Twisk

Beth & Flo

Klassiek met theatrale charme.

Met vier handen op één piano laten de klassiek geschoolde Beth & Flo de zaal zinderen. Virtuoos, muzikaal en perfect op elkaar ingespeeld, pakkende liedteksten, fysiek theater en een flinke dosis humor. Laat je verrassen door hun energie.


AFGELAST

Zondag 17 januari 2021

15.30 uur - Winkel

Bleu Grass Boogiemen

zang / gitaar / mandoline / viool / contrabas / banjo / mondharmonica

 

De Bleu Grass Boogiemen hebben wat te vieren. Al 25 jaar brengen zij 'High-Energy Bleugrass at its Finest' en toeren door heel Europa en Amerika. Nu in Winkel te zien en te horen.


Zondag 24 januari 2021

15.30 uur - Hippolytushoef

Jacob Olie Trio

viool / cello / piano

 

Doorgewinterde topmusici, die op gedreven wijze hun muziek ten gehore brengen. In het programma 'Folk Sounds' brengen zij muziek uit verschillende streken.

 

Foto: Foppe Schut


AFGELAST

Zaterdag 13 februari 2021

20.15 uur - Valkkoog

Trio Tim Kliphuis

viool / gitaar / bas

 

Een virtuoos trio, bestaande uit Tim Kliphuis, Nigel Clark en Roy Percy, met optredens wereldwijd en een graag geziene gast bij Podium Witteman. Zigeunermuziek, jazz, folk en klassieke muziek zijn de inspiratiebronnen voor hun improvisaties. Zij speelden samen met o.a. het Rosenberg Trio.


Vrijdag 19 februari 2021

19.30- en 21.30 uur - Twisk

Harry Saksioni

Gitaarvirtuoos Harry Saksioni heeft, voor dit bijzondere concert, een keuze gemaakt uit zijn mooiste en beste nummers: Beatles, U2, Queen en eigen nummers. Vuur en passie gegarandeerd!


AFGELAST

Zondag 21 februari 2021

20.00 uur - Winkel

Quatro Ventos

gitaar / zang / piano / contrabas

 

Dit ijzersterke fadokwartet brengt in 'Fado Mundo' een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken; uit quatro ventos dus.


Zondag 28 februari 2021

15.30 uur - Hippolytushoef

The Wheelbarrowband

 

Allerlei soorten Ierse en Schotse songs en leuke praatjes tussendoor. Kortom: een heerlijke middag vol sfeer en gezelligheid.


AFGELAST

Zaterdag 13 maart 2021

20.15 uur -  Valkkoog

Mylou Mazali en Annelies Koomen

mezzosopraan / piano

 

Mylou, kind van de regio, neemt u mee in het kleurrijke leven van Maria Callas. Een dynamisch concert met prachtige aria's, aangevuld met foto's op een groot scherm.


Zaterdag 20 maart 2021

20.15 uur - Twisk

De Andersons

Een humoristisch theaterconcert in de geest van Astrid Lindgren. Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar dat wat écht waarde heeft.


AFGELAST

Zondag 21 maart 2021

20.00 uur - Winkel 

Dividivi3

hobo / fluit / basklarinet

 

 

Dividivi3 is een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Het thema van het programma is 'Muzikale genieën', waarbij ze tijdens hun optreden mondeling toelichting geven.


Zondag 28 maart 2021

15.30 uur - Hippolytushoef

Duo Fernando Cordas en Izhar Elias

gitaar

 

'Aranjuez, ma pensée', met bekende 19de eeuwse meesterwerken, met Spaans vuur en warme klanken, op maar liefst acht verschillende gitaren.

 

Foto: Merlijn Doomernik


Donderdag 1 april 2021

20.15 uur - Twisk

Vrijdag 2 april 2021

22.00 uur - Twisk

Matthäus Passion Hoogtepunten

INHAALCONCERT

Op 1 april een workshop Matthäus Passion.

Op 2 april een verkorte versie van de Matthäus, waarin de mooiste aria's en delen van de vertellingen worden gezongen door vier professionele solisten en het Twisker Koor, begeleid door een pianist.


Zaterdag 10 april 2021

20.15 uur - Valkkoog

Nikola Meeuwsen

piano

 

Hij danst met zijn vingers over de toetsen. Virtuoos en met gevoel. Een jong talent om in de gaten te houden, dat zijn onmiskenbare aanleg vanavond laat horen.


Zondag 11 april 2021

14.30 uur - Twisk

Carel Kraayenhof

In '100 jaar Piazzolla' wisselen drie instrumentale juweeltjes af met poëtische teksten ter ere van het honderdste geboortejaar van Astor Pizzolla, de vader van de tango nuevo.


AFGELAST

Zondag 18 april 2021

20.00 uur - Winkel 

Unicorn

zang / viool / accordeon

 

Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel; een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd.


Zondag 25 april 2021

14.30 uur - Twisk

Alex Roeka

INHAALCONCERT

'Rauwe Genade'

Een geestig en intrigerend concert. Familie, vrienden en voorbijgangers met hun gedoe van alledag, leverden de inspiratie voor de liedjes van deze Edison- en Annie M.G. Schmidt prijs winnaaar.

 


Zondag 16 mei 2021

14.30 uur - Twisk

Eric Vloeimans

Een voorstelling waarin het warmbloedige Argentijnse geluid en Eric Vloeimans unieke melodische en karakteristieke trompetspel samenvloeien tot één muzikaal bad.


Zaterdag 12 juni 2021

20.15 uur - Twisk

The Preacherman

Intense Southern Blues.

De scheurende saxofoonkreten van Efraïm Trujillo, het gruizig diep-groovend hammondorgel ven Rob Mostert en de back beats van Chris Strik. Stilzitten is praktisch onmogelijk. Vanaf de eerste noot is het feest!