Vrijdag 9 september 2022

20.15 uur - Twisk

TIM KLIPHUIS TRIO

viool, gitaar, bas

'The five elements'

 

 

Tim Kliphuis is een van de bekendste improviserende violisten ter wereld. Hij combineert op virtuoze manier klassiek en gypsy. Naast de suite The Five Elements staat een swingende selectie uit 15 jaar Tim Kliphuis Trio op het programma, van J.S. Bach’s Brandenburgse concerten en Vivaldi’s Vier Seizoenen tot Faurés Nocturne en Morgenvan Richard Strauss. De ‘master of violin’ staat in Twisk!


Zaterdag 24 september 2022

20.00 uur - Valkkoog

SELDOM SENE

 

Wereldberoemd blokfluitkwintet. Ze spelen hun highlights van de afgelopen jaren. Ongekend niveau, zelden gezien: Seldom Sene!


Zaterdag 24 september 2022

20.15 uur - Twisk

TANGARINE

 

Het Nederlandse singer-songwriter duo Tangarine bestaat uit de identieke tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. Het beste folkduo van Nederland. Met hun onberispelijke stemmen en unieke uitstraling zijn ze een graag geziene gast op de Nederlandse podia. De samenzang is van grote klasse. Dompel je onder in de wereld van Tangarine met aanstekelijke songs.


Zondag 25 september 2022

15.30 uur - Hippolytushoef

DIANA SANZ

PAU HERNÁNDES ALENYAR

cello, piano

Nog jong, maar al internationaal bezig en bekend, deze twee Spaanse talenten! Laat u deze middag onderdompelen in heerlijke klassiekers voor cello en piano. maar ook in Spaanse klanken.


Zaterdag 8 oktober 2022

20.15 uur - Twisk

MAURITS FONDSE

'My life: The story of Billy Joel'

 

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen geboren in The Bronx. Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40 hits is Billy Joel (nu 70 jaar) één van 's werelds succesvolste artiesten aller tijden.


Zaterdag 8 oktober 2022

20.00 uur - Valkkoog

DOMINIQUE VLEESHOUWERS

slagwerk

De jonge Dominique Vleeshouwers behoort nu al tot de top van Nederlandse slagwerkers. Hij bruist van nieuwe ideeën en plannen, zoals tot uiting komt in dit soloconcert met elektronica ‘Water Ripples’, geïnspireerd door Japanse tuinen.


Zondag 16 oktober 2022

15.00 uur - Winkel

NEDERLANDS SAXOFOON OCTET

 

 

Het Nederlands Saxofoon Octet speelt deze middag op de sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon hun nieuwste programma 'Een Nieuwe Wereld'.


Zondag 23 oktober 2022

15.30 uur - Hippolytushoef

ENSEMBLE BLACK PENCIL

blokfluit, panfluit, altviool, accordeon, slagwerk

 

“Come out Caioni” brengt wereldlijke liederen, volksdansen, stukken uit de barok en kerkelijke muziek. Het fascinerend instrumentarium laat contrasten horen en jaagt de adrenaline door de aderen met opzwepende ritmes. Eenvoud, verstilling, expressiviteit en kracht.


Zondag 23 oktober 2022

20.15 uur - Twisk

DOLF JANSEN

'Flitsbezorgd'

Dolfs Oudejaars 2022 brengt hoop, comedy, poezie, improvisatie maar ook een pleidooi voor vrede en menselijkheid op plekken waar agressie en angst lang genoeg aan het woord zijn geweest. Vanaf het eerste moment in een hoog tempo, maar met meer dan voldoende tijd voor schaterlachen en andere geluiden!


Zaterdag 12 november 2022

20.00 uur - Valkkoog

NOËLLE DROST

MAURICE LAMMERTS VAN BUEREN

 

Een aanstormend zangtalent, zoals vorig jaar te zien was in Podium Witteman bij een masterclass van Elly Ameling. Samen met haar begeleider verzorgt Noëlle een mooi romantisch programma met liederen van 19e- en 20e-eeuwse componisten.


Zaterdag 19 november 2022

20.15 uur - Twisk

NATHALIE BAARTMAN - SNAK

cabaret

Een Twentse Brigitte Kaandorp op drieëndertig toeren noemde Theaterkrant haar. Nathalie Baartman brengt een troostrijke cabaret-avond zoals alleen zij dat kan. Met nuchtere hartstocht, onverstoorbare tederheid en ingetogen vreugde maakt ze een voorstelling die onmeuinig mooi en grappig is. Leer haar kennen!


Zondag 20 november 2022

15.00 uur - Winkel

BLUE GRASS BOOGIEMEN

 

Jawel, ook Nederland heeft gerenommeerde bluegrass-muzikanten. Zij zingen en spelen op de mandoline, gitaar, viool, mondharmonica en contrabas bluegrass- en countrymuziek.


Zondag 27 november 2022

15.30 uur - Hippolytushoef

LEKS - EKATERINA LEVENTAL

harp, zang, voordracht

“De Grens” is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental. Een indrukwekkende one-woman show over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen. We zien een sterke vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht. Ontroerend en confronterend!

.


Zaterdag 10 december 2022

20.00 uur - Valkkoog

WISHFUL SINGING

kerstconcert

Vijf topzangeressen die met grote passie en theatrale expressie een gevarieerd kerstprogramma uitvoeren. De brandende kaarsen en uitstekende akoestiek van het Valkkoger kerkje voegen het nodige toe om dit kerstconcert tot een bijzondere belevenis te maken.


Vrijdag 16 december 2022

20.15 uur - Twisk

BARRELHOUSE

kerstspecial

Voor Barrelhouse is optreden en spelen het liefste wat ze doen. Het spontane enthousiasme springt vanaf minuut 1 over op het publiek.  Met Tineke Schoenmaker - de beste blueszangeres van Nederland - zetten zij een prachtige show neer. Een dijk van een band, de kerk in kerstsfeer.


Zondag 18 december 2022

15.00 uur - Winkel

DOMINIC SELDIS

contrabas, piano

Meestercontrabassist Dominic Seldis en zijn muzikale partner brengen u een heerlijke middag vol muziek en humor. Terwijl hij vooral een ‘klassiek musicus’ is, heeft Seldis ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek.


Zaterdag 14 januari 2023

20.00 uur - Valkkoog

TRIO LINCAN

viool, contrabas, cimbaal

Betoverende klanken op viool, contrabas en cimbaal, van Oost-Europese folklore tot Weense wals, van Argentijnse tango tot Nederlandstalige meezingers, van Hongaarse zigeunermuziek tot Frans chanson, jazz, musical, operette en evergreens.


Zaterdag 14 januari 2023

20.15 uur - Twisk

RAMON VAN ENGELENHOVEN

piano

 

Het eerste concert van 2023 met Ramon van Engelenhoven die op zijn eigen fabelachtige wijze op onze vleugel een eigen selectie speelt van de mooiste klassieke pianoconcerten en voordrachten. Een betoverend concert.


Zondag 22 januari 2023

15.00 uur - Winkel

TIM KLIPHUIS TRIO

viool, gitaar, bas

Tim, Nigel en Roy zijn eindelijk weer ‘on tour’ en brengen hun bekende mix van energieke gypsy jazz en klassieke crossover muziek naar Winkel. Een warm, betekenisvol concert waar je nog lang aan terug zult denken!


Zondag 29 januari 2023

15.30 uur - Hippolytushoef

DIANTO REED QUINTET

hobo, fagot, klarinet, basklarinet, saxofoon

Vijf jonge Spaanse musici  met een programma waarin natuur, circus en tango op een speelse manier met elkaar verbonden worden. Flexibiliteit, uitstekend teamwork, en een theatrale choreografie. Een concert vol energie en contrasten dat u gaat verrassen!


Zaterdag 11 februari 2023

20.00 uur - Valkkoog

RAGAZZE KWARTET

MARTIJN CORNET

strijkkwartet, bariton

'Die Winterreise' (Schubert)

 

Het strijkkwartet vertolkt met baritonzanger Martijn Cornet ‘Die Winterreise’ van Franz Schubert in een speciaal voor hen geschreven, prachtig arrangement.


Zondag 19 februari 2023

15.00 uur - Winkel

BRITTA MARIA

MAURITS FONDSE

OLEG FATEEV

zang, gitaar, accordeon

Een ode aan de muziek en het leven van Charles Aznavour. Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, Tous les Visages de l’Amour en nog veel meer.


Zondag 19 februari 2023

20.15 uur - Twisk

BORIS VAN DER LEK

SIMON RIGTER QUINTET

In 2016 begonnen Boris van der Lek en Simon Rigter een vaste formatie. Het vette geluid van Boris en Simon’s lyrische en harmonische spel roepen herinneringen op aan de hoogtijdagen van tenoristen als Buddy Tate en Sonny Stitt. Wil je niet missen!


Zondag 26 februari 2023

15.30 uur - Hippolytushoef

PRISMA STRIJKTRIO

viool, altviool, cello

Een persoonlijk en ontroerend verhaal over inspiratie en liefde: La Muse Ménagère, een beeldschoon cadeau van Darius Milhaud voor zijn echtgenote. Schitterend gemusiceerd, gespeeld vanuit de ziel door de drie musici, met hun eigen klankkleur, hun volle geluid en hun passie.


Zaterdag 4 maart 2023

20.15 uur - Twisk

MARJOLEIN MEIJERS

cabaret

'Familieportret'

 

Het trio Marjolein Meijers (Annie van de Berini’s), Walter Kuipers en Onno Kuipers hadden met Van Berini tot Solex een enorme hit. Ook Familieportret is een unieke voorstelling. Het is cabaret, folk (zonder geitenwollen sokken), muziek uit alle windstreken, schaterlachen en gezelligheid. Lach mee!


Zaterdag 11 maart 2023

20.00 uur - Valkkoog

CACHA MUNDINHO QUARTET

SJAHIN DURING

Het kwartet “Cacha Mundinho” met percussionist Sjahin During neemt ons mee op een wervelende wereldreis door de klanken en ritmes van Portugal, de Kaapverdische eilanden en Brazilië.


Zondag 19 maart 2023

15.00 uur - Winkel

PIANO DUO BETH & FLO

piano

 

Muziek van Gershwin, Rachmaninov en Smetana: met vier handen op één piano laten Beth & Flo de zaal zinderen. Virtuoos, muzikaal en perfect op elkaar ingespeeld. 


Zondag 19 maart 2023

20.15 uur - Twisk

ALEX ROEKA

zang

 

 

 

Alex Roeka, onbekend, maar de grootste en lovende kritieken. Gegroefde kop, zweet op het voorhoofd en een stem die overal doorheen zindert. In 'NIEUWE DROMEN' zingt Alex over de liefde, de schaduwkant, de schoonheid en kracht van de natuur, het verleden. Dit concert raakt je hart.


Zondag 26 maart 2023

15.30 uur - Hippolytushoef

FADANGO

zang, bandoneon, gitaar, contrabas

Laat u verleiden met ontroerende en opzwepende klanken die de ziel raken en de zon laten schijnen! Zowel Portugese fado als sensuele Argentijnse tango. De musici nemen het publiek mee naar de kroegen van Lissabon en de cafés van Buenos Aires. Een hartverwarmende sensatie!


Zaterdag 1 april 2023

20.15 uur - Twisk

WOUTER BEKKERING QUINTET

'Take five'

Met de grootste jazz-hit aller tijden openen de vijf musici dit concert vol nieuwe eigen composities en bestaande stukken: Swing, salsa, Latin, boogaloo en lyrische ballads. Bij vorige optredens kon niemand stil blijven zitten en was er een geweldige interactie tussen zaal en band. Daar gaan we nu weer voor!


Donderdag 6 april 2023

Vrijdag 7 april 2023

20.15 uur - Twisk

TWISKER JOHANNES PASSION TWEELUIK

LET OP: 2 DATA

Dirigent Frans-Aert Burghgraef en musicus René Smit geven op Witte Donderdag een onderhoudende workshop over de Johannes Passion. 
Goed voorbereid kunt u op Goede Vrijdag genieten van verkorte versie van de Johannes Passion met de mooiste aria’s en delen van de vertellingen. De bezetting volgt!

Zaterdag 8 april 2023

20.00 uur - Valkkoog

REVUE BLANCHE

sopraan, fluit, altviool, harp

Dit kamermuziekensemble met de kleurrijke bezetting van sopraan, fluit, altviool en harp laat uiteenlopende stromingen uit de muziekgeschiedenis op een artistieke en eigenzinnige manier herleven.


Zondag 16 april 2023

15.00 uur - Winkel

VROUWENKOOR VIGOROSA

 

Geïnspireerd door thema’s als de roos, symbool van liefde, kracht en schoonheid, heeft dirigente Saskia Diel het nieuwe programma ‘ROSA’ samengesteld. Muzikale begeleiding: Geert Hoes.


Zaterdag 22 april 2023

20.15 uur - Twisk

CAREL KRAAIJENHOF

LEONIE JANSEN

'Melancholie in de polder'

 

Deze twee fantastische muzikanten en Beemsterlingen hebben in de loop der jaren een gemeenschappelijk repertoire opgebouwd variërend van Ierse en Schotse muziek, Latijns- bandoneon, gitaar, bodhran, een prachtige stem en dito verhalen.  Een adembenemend concert.


Zaterdag 13 mei 2023

20.15 uur - Twisk

MIKE BODDÉ

HERMINE DEURLOO

'100 jaar Toots'

Voor pianist Mike Boddé & Hermine Deurloo (mondharmonica)- regelmatig te gast bij studio Witteman- gaat geen dag voorbij zonder muziek, lawaai of stilte. Kom naar deze sprankelende muzikale show met herinneringen aan de filmmuziek van Toots Thielemans.


Zaterdag 3 juni 2023

20.15 uur - Twisk

MAGDA MENDES

'Cantinas do Ventio'

 

Portugese zangeres en winnares van de Gouden Notenkraker 2018 Magda Mendes zingt (met band) eigen liedjes over de stranden van de Algarve, de kurkbomen van de Alentejo, de steegjes van Lissabon waar de Fado klinkt en de olijfbomen van haar vader. Kom in Portugese sferen!